Επισκεφθείτε το κανάλι μας
gototopgototop
Stratos
elsqenfrdeit

Επίσκεψη κ. Μπένου- Κολώνα - Λαμπρινουδάκη

Επίσκεψη κ. Μπένου...

Επίσκεψη εργασίας για την ανάδειξη του θεάτρου της Αρχαίας Στράτου Την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2011 επισκέφθηκαν το χώρο του θεάτρου της Αρχαίας Στράτου οι κ. Μπένος Σταύρος-Ιωάννης, πρόεδρος του Σωματείου "ΔΙΑΖΩΜΑ",   ο κ. Λάζαρος Κολώνας τ.  γενικός Διευθυντής Αρχαιοτήτων του Υπουργείου Πολιτισμού και ο κ. Λαμπρινουδάκης Βασίλειος, καθηγητής Αρχαιολογίας, Γεν. Γραμματέας του "Διαζώματος", μετά από πρόσκληση του Δημάρχου Αγρινίου κ. Παύλου Μοσχολιού. Στον χώρο τους υποδέχτηκαν ο Δήμαρχος Αγρινίου κ. Μοσχολιός Παύλος, η Αντιδήμαρχος κ. Κατσαρή Κωνσταντίνα , ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Στράτου κ. Πατσέας Αναστάσιος και η Προϊσταμένη της ΛΣΤ ΕΠΚΑ  κ. Βικάτου Ολυμπία. Σκοπός της επίσκεψης ήταν συζήτηση για ανάληψη πρωτοβουλιών από το Σωματείο "Διάζωμα", σε συνεργασία με το Δήμο Αγρινίου για την εκπόνηση μελέτης με σκοπό την ανάδειξη και αναστήλωση του θεάτρου της Αρχαίας Στράτου. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης αποφασίστηκε η χρηματοδότηση με 100.000€ από το Δήμο Αγρινίου για εκπόνηση μελέτης από Πανεπιστήμιο.

Το «ΔΙΑΖΩΜΑ» (www.diazoma.gr)  είναι ένα Κίνημα Πολιτών, στο οποίο ήδη συμμετέχουν 620 προσωπικότητες από την επιστημονική κοινότητα (αρχαιολόγοι, αναστηλωτές) καλλιτέχνες και διανοούμενοι, εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αλλά κυρίως πλήθος ενεργών πολιτών.

Κύριος σκοπός του «ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ», σύμφωνα με το καταστατικό του,  είναι η συμβολή στην προστασία και την ανάδειξη των αρχαίων χώρων θέασης και ακρόασης (θεάτρων, ωδείων, σταδίων, αμφιθεάτρων), καθώς και η διάδοση των αξιών της πολιτιστικής κληρονομιάς σε συνδυασμό με την ανάπτυξη και την προβολή της σύγχρονης πολιτιστικής δημιουργίας.


Φωτογραφίες από την επίσκεψη
imageimageimageimageimageimageimageimage

 

SSLTimeout.