Επισκεφθείτε το κανάλι μας
gototopgototop
Stratos
elsqenfrdeit

 

Αστροφωτογράφιση - κλικ για μεγέθυνση

   Η αστροφωτογράφηση είναι μια εντυπωσιακή επίγεια καταγραφή του ουρανού. Είναι ένα από τα κομμάτια της ερασιτεχνικής αστρονομίας και ενδιαφέρει στενά φορείς με του αντικειμένου όπως π.χ. την Αστρονομική και Αστροφυσική Εταιρεία Δυτικής Ελλάδος, διότι είναι ένας νέος τρόπος ανάδειξης του αντικειμένου σε συνδυασμό με τη φυσική ομορφιά του τοπίου.  Η επιτυχία  της  καθορίζεται από αυτά αλλά και από άλλους παράγοντες όπως από την φωτορύπανση της γύρω περιοχής και βεβαίως με από την  επιδεξιότητα του φωτογράφου.  Ένας από αυτούς είναι ο συντοπίτης  μας καθηγητής Φυσικής κύριος  Άγγελος Μακρής, ο οποίος εκτός από τα παραπάνω στοιχεία δίνει ένα άλλο περιεχόμενο στην αστροφωτογράφηση νοηματοδοτώντας της με το να επιλέγει  ως φόντο μνημεία ή άλλες φυσικές ομορφιές, πολλές από αυτές από την περιοχή μας. Η παραπάνω εικόνα  είναι αστροφωτογράφηση από το Αρχαίο Θέατρο Στράτου. Έχοντας ως γήινη αφετηρία διαχρονικό μνημείο του παρελθόντος και ως προορισμού  το άπειρο του έναστρου ουρανού,  εύκολα λοιπόν γίνονται συνειρμοί για την απεραντοσύνη του χρόνου.

Για την ίδια την εικόνα δίνει πληροφορίες ο ίδιος ο αστροφωτογράφος ΆγγελοςΜακρής στο παρακάτω σημείωμα του στη σελίδα του:

“Αρχαίο θέατρο Στράτου

Από όταν άρχισα να ασχολούμαι με την αστροφωτογράφιση τοπίου, ήθελα να φωτογραφίσω την αψίδα που δημιουργεί ο πυρήνας του Γαλαξία μας και να το συνδυάσω με κάποιο ενδιαφέρον στοιχείο στο έδαφος.

 Έτσι την περασμένη Άνοιξη, λίγη ανίχνευση και μελέτη έδειξε ότι το αρχαίο θέατρο Στράτου θα ήταν μια πολύ καλή επιλογή.

 Η αρχαία Στράτος ήταν πρωτεύουσα των αρχαίων Ακαρνάνων κάτι που οφειλόταν στην νευραλγική γεωγραφική της θέση.Το Αρχαίο θέατρο είναι 2500 ετών, είχε χωρητικότητα περίπου 7000 θεατών και βρίσκεται κοντά στην πόλη του Αγρινίου.

 Αφού ολοκλήρωσα τις λήψεις, στάθηκα μόνος μου στο κέντρο του αρχαίου θεάτρου, κοίταξα τον έναστρο ουρανό, και με συγκίνησε η σκέψη πως οι αρχαίοι πρόγονοί μου θα έβλεπαν περίπου το ίδιο θέαμα πριν από 2500 χρόνια.Οι στιγμές και τα συναισθήματα αυτά, ειλικρινά δεν μπορούν να περιγραφούν με λόγια.
Η φωτογραφία αυτή αφιερώνεται στην Γκέμμα μου, η οποία πριν ένα χρόνο ήρθε στον κόσμο μας και ανυπομονώ να μεγαλώσει για να της δείξω το Σύμπαν.
Αρχαία Στράτος, Αιτωλοακαρνανία
Μάιος 2015
 

  (πηγή : Agrinionews)

SSLTimeout.